ACTEDO – Retrospectivă 2018

20.12.2018 / 12:43 / Noutăți

Și uite că s-a scurs și 2018! Pentru ACTEDO, 2018 a fost un an bun și plin, plin de provocări și de reușite. Iată o trecere în revistă a celor mai importante momente pentru noi în anul care se apropie de încheiere: 

>>Am continuat să promovăm avocatura pro bono în România și am extins Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului (pe care o implementăm în totalitate în regim voluntar). Am primit zeci de solicitări pentru asistență juridică din țară și afară, din SUA, Turcia, Guinea, Italia ș.a., cele mai multe din sfera violenței împotriva femeilor și a drepturilor persoanelor cu dizabilități, iar în prezent colaborăm cu 82 de Avocați Pro Bono din toată țara.

>> Am fost prezenți la Forumul Global Pro Bono la Berlin unde am prezentat activitatea noastră în domeniu și situația avocaturii pro bono în România.

>> Am fost printre organizatorii și promotorii celei de a doua ediții a Cluj Pride și am menținut drepturile persoanelor LGBT pe agenda publică din Cluj și nu numai, alături de partenerii PRIDE Romania și Go Free.

>> Am asumat public o poziție împotriva referendumului pentru redefinierea căsătoriei în Constituție și ne-am mobilizat pentru a sprijini cu asistență juridică persoanele din comunitate care s-au confruntat cu discurs instigator la ură sau violență ce a fost prilejuită direct sau indirect de referendum.

>> Ne-am implicat în ateliere tematice și promovarea Campaniei de 16 Zile de Activism împotriva Violenței asupra Femeilor, organizată de Institutul Român pentru Pace – PATRIR.

>> Am realizat o cercetare și am redactat un raport național privind drepturile și serviciile de sprijin pentru victimele infracțiunilor, în cadrul proiectului VOCIARE: Victims of Crime Implementation Assessment of Rights in Europe, implementat la nivel european, coordonat de Victim Support Europe și APAV Portugalia, unde ACTEDO este partener.

>> Am sărbătorit 5 ani de ACTEDO si 3 ani de Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului.

>> Ne-am alăturat Școlii de Jurnalism Comunitar al Asociației Go Free, unde am susținut un atelier pe teme de drepturile omului pentru viitorii jurnaliști comunitari.

>> Am participat la traininguri și târguri de ONG-uri și am încercat să ne perfecționăm și să ne lărgim orizontul de cunoaștere cu fiecare ocazie.

***

Mulțumim echipei noastre minunate, partenerilor și tuturor celor care ne susțin! Fie ca 2019 să ne găsească tot împreună și să ne aducă pe toți, indiferent de naționalitate, etnie, gen sau orientare sexuală, mai aproape de a ne bucura de acceptare, drepturi și șanse egale.