Drepturile omului au Farmec!

11.04.2016 / 14:34 / Comunicate de presă

Cluj-Napoca, 11 aprilie 2016. Începând cu luna aprilie, compania Farmec susține ACTEDO în desfășurarea activităților de promovare  și apărare a drepturilor omului. În special, cele două părți vor colabora pentru dezvoltarea Rețelei Pro Bono pentru Drepturile OORIGINAL GEROVITAL_farmecmului, singurul centru de asistență juridică pro bono (gratuită) din România specializat în drepturile omului. Prin acest program, ACTEDO pune în legătură persoanele fizice ale căror drepturi au fost încălcate și ONG-urile din domeniul drepturilor omului, pe de o parte, cu avocații colaboratori, pe de altă parte, care își pun la dispoziție expertiza juridică în mod voluntar. Scopul programului este facilitarea accesului la justiție al persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile ale căror drepturi au fost încălcate – persoane cu dizabilități, romi, femei victime ale violenței, persoane LGBTI, copii și vârstnici în situații de risc etc.

De la lansarea Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului în decembrie 2014, ACTEDO a primit 98 de solicitări de asistență juridică pro bono din toată țara și chiar din afara granițelor și a ajutat mai bine de 100 persoane să își apere drepturile. Acest proiect a beneficiat de un grant din partea Programului Fondul ONG – Mecanismul Financiar SEE in Romania, care se încheie în 30 aprilie 2016.

join-770560_640

ACTEDO mulțumește companiei Farmec pentru susținerea lor financiară care contribuie astfel, la continuarea proiectului Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului și în 2016. „Există numeroase dovezi că încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale duce la crearea unui cerc vicios al sărăciei. De accea, consideram că este vital ca Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului să continue să acorde asistență juridică gratuită celor care au mare nevoie. Ne bucurăm să îi avem alături pe Farmec, un simbol al Clujului, care prin acest parteneriat își asumă un rol activ în susținerea societății civile și în protejarea celor mai vulnerabili. Sperăm ca împreună să ajutăm un număr cât mai mare de persoane să își apere drepturile”, a declarat Iulia Pascu, Coordonatoarea Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului.

„Respectarea drepturilor omului este o condiție fundamentală pentru dezvoltarea armonioasă a unei societăți. Farmec, o companie ale cărei produse sunt folosite de femei și bărbați din întreaga lume, consideră că inițiative precum Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului sunt extrem de importante, mai ales în actualul context geopolitic”, spune Mircea Turdean, Director General, Farmec.

Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO) este o organizație neguvernamentală care activează în domeniul drepturilor omului, înființată în 2013, cu sediul în Cluj-Napoca. Misiunea ACTEDO este de a promova drepturile fundamentale și egalitatea de gen și de a acționa împotriva încălcărilor drepturilor omului. În acest scop ACTEDO urmărește trei direcții strategice: Acces la justiție, Educație pentru drepturile omului și Egalitate de gen.

Farmec SA Cluj-Napoca, cel mai mare producător român de cosmetice, este un brand emblemă pentru România, al cărui portofoliu impresionează o lume întreagă prin produse mereu actuale și moderne, concepute în laboratoare performante.
Compania are acreditări internaționale ale proceselor de fabricație și comercializează produsele din portofoliu în peste 30 țări.

Pentru mai multe informații despre Farmec, accesați www.farmec.ro și www.facebook.com/farmec.company

Urmăriți activitățile ACTEDO pe www.actedo.org și www.facebook.com/ACTEDO