Menu
Menu
  Donează  

februarie 5, 2018

Luna istoriei LGBT la Cluj-Napoca

În perioada 1-28 februarie, comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender) din țară se reunește pentru a marca Luna istoriei LGBT, un festival comunitar ce sărbătorește diversitatea și cultura LGBT, lansând totodată o invitație la dialog și solidaritate la nivelul întregii societăți.

Organizată pentru prima oară în România în 2012 de Asociația ACCEPT, la București, Luna istoriei LGBT se celebrează anul acesta în premieră și la Cluj-Napoca, iar la Iași pentru al doilea an consecutiv. Publicul clujean poate alege dintr-o paletă largă de evenimente, printre care proiecții de film (în fiecare joi de la ora 20), ateliere interactive precum Biblioteca Vie și Triunghiul Roz: Homosexuali în perioada Holocaustului, dar și petreceri comunitare și testări gratuite HIV.

„Istoria și cultura LGBT sunt, din păcate, foarte puțin cunoscute în rândul românilor. Prin Luna istoriei LGBT ne propunem să recuperăm în amintiri momente esențiale în emanciparea comunității LGBT din România, dar în același timp să consolidăm toleranța și respectul reciproc între oameni, indiferent de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen.” – Lucian Dunăreanu, Președinte PRIDE Romania.

Programul întreg al festivalului la Cluj-Napoca poate fi consultat la http://clujpride.ro/lunaistorieilgbt/. Intrarea la toate evenimentele este liberă.

Luna istoriei LGBT în Cluj-Napoca este organizată de Asociația PRIDE Romania și Les Sisterhood, cu sprijinul ARAS – Asociația Română Anti-Sida și al asociațiilor Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), MozaiQ și ACCEPT.

Luna istoriei LGBT 2018

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram