Raportul de activitate ACTEDO 2018

22.09.2019 / 16:37 / Noutăți

În 2018, ACTEDO și-a continuat activitatea în domeniul drepturilor omului, facilitând accesul la justiție al grupurilor vulnerabile prin Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului, prin susținerea drepturilor omului și prin susținerea reglementării asistenței și reprezentării legale pro bono în România, sprijinind comunitatea LGBT + , redactând rapoarte și participând la o multitudine de activități și evenimente.

Prin intermediul rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului, în 2018:

  • am primit 61 de cereri de ajutor juridic;
  • am facilitat accesul la justiție pentru 17 beneficiari care au suferit încălcări ale drepturilor omului în cazuri legate de handicap, hărțuire sexuală, locuințe sociale, dreptul la informații în timpul sarcinii, dreptul la educația copiilor cu dizabilități, discriminare pe baza HIV și altele.

Din 2015 până în 2018:

  • am facilitat accesul la justiție a 174 de persoane;
  • am reușit să obținem ajutorul a 81 de avocați din toată România și chiar și din străinătate

De asemenea, am participat la Forumul Global Pro Bono 2018, unde am vorbit despre presiunea cu care se confruntă societatea civilă din România.

ACTEDO a participat, de asemenea, la proiectul VOCIARE pentru Evaluarea implementării drepturilor victimelor infracțiunilor în Europa și a publicat un raport care evaluează punerea în aplicare a Directivei 2012/29 / UE privind drepturile, sprijinul și protecția victimelor crimei și am făcut recomandări către instituțiile statului.

De asemenea, am ajutat activ la organizarea Cluj Pride 2018 și am fost implicați în Campania de 16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen.

Nu în ultimul rând, am participat la Evaluarea Periodică Universală a ONU din 16 ianuarie și 11 dintre recomandările noastre pentru România au fost transmise Misiunii permanente a României de către diferite state.

Puteți afla mai multe despre activitatea noastră din 2018 citind raportul nostru complet de activitate aici: 2018 Raport activitate ACTEDO_RO