Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului – nominalizată la Premiul European pentru Impactul Local Pro Bono!

02.11.2016 / 15:32 / Acces la Justiție

Cu bucurie anunțăm că Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului a fost nominalizată la Premiul European pentru Impactul Local Pro Bono 2016 (European Award for Local Pro Bono Impact)! Premiul este oferit de către PILNet – The Global Network for Public Interest Law, organizație non-guvernamentală umbrelă cu acoperire globală, care sprijină accesul la justiție, dezvoltarea societății civile și implicarea avocaților în comunitate. Rețeaua Pro Bono se află în primele 5 proiecte nominalizate în finală, din 17 proiecte înscrise din întreaga Europă!

Premiul European pentru Impactul Local al activității Pro Bono, instituit în 2015, se acordă celei mai bune inițiative pro bono din Europa, cu impact la nivel local sau național, fie că aceasta aparține unei organizații, firme de avocatură, unor avocați independenți sau întregii comunități. Nominalizarea Rețelei Pro Bono ne onorează profund, întrucât este o recunoaștere a activității ACTEDO de protecție și promovare a drepturilor omului și a avocaturii pro bono. Premiul va fi decernat la Forumul European Pro Bono, în 17 noiembrie 2016, la Amsterdam, în cadrul unei ceremonii festive, la care vor participa reprezentați ai ACTEDO și Avocați Pro Bono colaboratori.

Prin intermediul a 50 de Avocați Pro Bono și 4 firme de avocatură din toată țară, Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului a oferit doar în 2015 asistență și reprezentare juridică pro bono pentru mai bine de 130 de persoane fizice și ONG-uri în diverse arii de drepturile omului ca, de pildă, discriminare, violența împotriva femeilor, evacuări forțate și drepturile persoanelor cu dizabilități.

Mai multe detalii aici.

rsz_romanian_eyes_-_by_marc_swenker

Fotografie de Marc Swenker, realizată pentru documentarul A People Uncounted despre romii din România.