Training PILnet la Cluj-Napoca

29.10.2014 / 17:37 / Campanii

In 28 si 29 august, la Cluj-Napoca, echipa ACTEDO a participat la training-ul organizat de PILnet, the Global Network for Public Interest Law, partenerii noștri din Budapesta, în cadrul proiectului Rețeaua Pro Bono Anti-Discriminare.

Tamas Barabas și Emma Cassidy au reprezentat PILnet la această acțiune și au condus – într-o atmosferă profesionistă, dar totodată degajată – discuția în privința dificultăților și a strategiilor optime pentru crearea primului Centru de asistență juridică   pro bono în România, proiectul prezent al ACTEDO, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 rsz_training1

Pe parcursul celor două zile intense s-au schimbat idei și bune practici, discutându-se, printre altele:

– modelul centrelor de asistență juridică pro bono din alte țări europene

– riscurile și problemele neprevăzute ce pot apărea în implementarea acestora

– documentația necesară

Nu în ultimul rând, încurajările entuziaste primite din partea PILnet ne-au confirmat că ACTEDO se află pe drumul cel bun în construirea Rețelei Pro Bono.

ConţinutulEEA-Grants acestui fondong_logowebsite nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org
Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.