Menu
  Donează  
Menu

aprilie 19, 2022

A început proiectul „FEMPOWER: Dăm Voce Femeilor Queer”

Asociația PRIDE România și ACTEDO anunță lansarea proiectului FEMPOWER: Dăm Voce Femeilor Queer, o inițiativă dedicată femeilor din comunitatea LGBTQ+, un grup social vulnerabil la discriminare și violență atât din cauza genului lor, cât și din cauza orientării sexuale și a identității de gen.

Timp de zece luni, FEMPOWER își propune să facă cunoscute problemele femeilor lesbiene, bisexuale și transgender și să răspundă nevoilor acestora. În cadrul proiectului, cincizeci de femei din județele Cluj și Sibiu vor beneficia de workshop-uri, grupuri de sprijin și asistență juridică gratuită pentru ca ele să-și cunoască drepturile și serviciile de sprijin disponibile.

În același timp, același număr de reprezentanți ai autorităților și cadre medicale care interacționează cu persoanele discriminate sau abuzate vor participa la ateliere de formare multidisciplinară care doresc să contribuie la diminuarea fenomenului de revictimizare ce poate apărea în interacțiunea cu instituțiile statului și la îmbunătățirea calității serviciilor de protecție oferite de către autorități.

Acestor activități li se adaugă campanii de informare și de conștientizare pentru publicul larg, prin care ne propunem să contribuim la creșterea toleranței și a nondiscriminării și combaterea excluziunii sociale a tuturor membrilor comunității LGBTQ în general și a femeilor queer în special. Astfel, scopul final al proiectului este ameliorarea inegalității de gen, precum și a discriminării și violenței motivate de homofobie și transfobie.

Coordonator: Asociația Pride Romania

Partener: ACTEDO

Durată: 01.03.2022-31.12.2022

Finanțare: 52.140,10 Euro, din care 2.520 Euro co-finanțare

***

Proiectul FEMPOWER: Dăm Voce Femeilor Queer este derulat de Asociația PRIDE România în parteneriat cu Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului (ACTEDO), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității femeilor queer de autoreprezentare și combaterea discriminării. Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram