Menu
  Donează  
Menu

octombrie 26, 2021

ACTEDO participă la Forumul Global Pro Bono

În perioada 18-20 octombrie ACTEDO a participat la Forumul Global Pro Bono, organizat de PILnet - The Global Network for Public Interest Law, dedicat tuturor organizațiilor civile și profesioniștilor în drept care practică avocatura pro bono și contribuie astfel la binele public.


Forumul Global Pro Bono s-a desfășurat online din cauza pandemiei de COVID-19 și a constat în întâlniri, ateliere de lucru, discuții libere și networking pe subiecte precum modul în care legea poate fi utilizată pentru a aborda schimbările climatice, protecția refugiaților, consolidarea ONG-urilor și a rezilienței acestora. În 2021, au participat 350 de persoane din 53 de țări - avocați, firme renumite de avocatură, activiști, ONG-uri și centre de asistență juridică (clearinghouses), cum este și Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului, proiect al ACTEDO.

Câteva din temele abordate în cadrul Forumului au fost:

  • strategii de promovare a avocaturii pro bono
  • metode de desfășurare a activității în contextul pandemic actual
  • gestionarea situațiilor de criză cu referire la conflictele din Afghanistan
  • impactul rețelelor pro bono în cazurile similare acesteia
  • măsurarea indicilor calitativi și cantitativi în cadrul activității de asistență juridică pro bono și a proiectelor conexe acesteia.

Astfel de evenimente oferă centrelor de asistență juridică precum Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului oportunitatea de a-și dezvolta serviciile puse la dispoziție prin intermediul proiectelor desfășurate, precum și actualizarea strategiilor de lucru prin raportarea la rețelele pro bono internaționale.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram