ACTEDO, alături de Centrul de Resurse Juridice (CRJ) și Grupul de inițiativă [H]LGBTQ+United Brașov, a organizat joi, 4 noiembrie 2021, între orele 17:00 și 19:00, pe platforma Zoom, un atelier de informare și networking dedicat furnizorilor de servicii de sprijin pentru persoane în situații vulnerabile, intitulat: „Incluziunea și nediscriminarea persoanelor LGBTQ+ în România”.
Atelierul s-a construit în jurul principalelor probleme cu care minoritatea LGBTQ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, persoane transgender, persoane queer) din România se confruntă și a prezentat resurse utile și servicii de sprijin disponibile la nivel național. Invitatele speciale, Georgiana Țucan ([H]LGBTQ+ Brașov) și Alexandra Columban (ACETDO) au vorbit despre:
Terminologie și identități
Scurt istoric al drepturilor persoanelor LGBTQ în România
Drepturile persoanelor LGBTQ astăzi
Principalele probleme cu care confruntă persoanele LGBTQ în România
Cum arată activismul LGBTQ în România?
Resurse utile pentru practicieni și persoane LGBTQ
Unul din obiectivele întâlnirii a fost schimbul de informații și bune practici între furnizorii de servicii de sprijin – DGASPC-uri, SPAS-uri, ONG-uri, grupuri informale de suport – la nivel național, pentru a facilita comunicarea interinstituțională și pentru a îmbunătăți direcționarea beneficiarilor către servicii complementare.
Totodată, a fost prezentat modul de funcționare și rezultatele singurului centru de asistență juridică pro bono din România – Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului – în cei 6 ani de existență ai acestuia. Prin Rețeaua Pro Bono, persoane în situații vulnerabile pot beneficia de asistență juridică și reprezentare în instanță gratuite (pro bono).
Urmăriți înregistrarea video a atelierului aici, pe pagina de Facebook a ACTEDO.
***
Atelierul face parte din proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO) în parteneriat cu Centrul de resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”