Menu
  Donează  
Menu

octombrie 29, 2021

Atelier: Modele de bune practici pentru protecția și sprijinirea supraviețuitoarelor violenței domestice

ACTEDO, alături de Centrul de Resurse Juridice (CRJ) , cu sprijinul Institutului Est European de Sănătate a Reproducerii (IEESR) și Asociației pentru Libertate și Egalitate de Gen (A.L.E.G.), a organizat joi, 28 octombrie 2021, între orele 17:00 și 19:00, pe platforma Zoom, un atelier de informare și networking dedicat furnizorilor de servicii de sprijin pentru persoane în situații vulnerabile, intitulat: Modele de bune practici pentru protecția și sprijinirea supraviețuitoarelor violenței domestice.

Atelierul s-a construit în jurul nevoilor de protecție și sprijin ale supraviețuitoarelor violenței domestice și bune practici pentru capacitarea acestora. Invitatele speciale, Elena Micheu (Directoare executivă, Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii), Cătălina Covaliu (psiholog, Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen - A.L.E.G.) și Eliza Ciocîrlan (Ofițer de comunicare, ACTEDO) au vorbit despre:

📌 violența domestică în cifre și elemente de legislație

📌 informații despre ordinul de protecție și ordinul de protecție provizoriu

📌 servicii de sprijin la nivel național

📌 modele de bune practici pentru capacitarea supraviețuitoarelor violenței domestice

📌 model integrat de sprijin pentru victime: parteneriatul public-privat DGASPC-ONG în jud. Mureș

📌 grupuri de sprijin pentru supraviețuitoarele violenței domestice și campania #ȘiEuReușesc

Unul din obiectivele întâlnirii a fost schimbul de informații și bune practici între furnizorii de servicii de sprijin – DGASPC-uri, SPAS-uri, ONG-uri, grupuri informale de suport – la nivel național, pentru a facilita comunicarea interinstituțională și pentru a îmbunătăți direcționarea beneficiarilor către servicii complementare.

Totodată, a fost prezentat modul de funcționare și rezultatele celui mare mare centru de asistență juridică pro bono din România – Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului – în cei 6 ani de existență ai acestuia. Prin Rețeaua Pro Bono, persoane în situații vulnerabile pot beneficia de asistență juridică și reprezentare în instanță gratuite (pro bono).

Urmăriți înregistrarea video a atelierului aici, pe pagina de Facebook a ACTEDO.

Atelierul face parte din proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO) în parteneriat cu Centrul de resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram