Menu
  Donează  
Menu

februarie 21, 2017

Atelier juridic: contestarea amenzilor la manifestații publice, 25 februarie

În contextul politic și social tulbure din prezent, este extrem de important ca libertatea de întrunire pașnică  să fie garantată pentru toți cetățenii. În acest scop, Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului – ACTEDO organizează sâmbătă, 25 februarie, un atelier juridic privind contestarea amenzilor primite la manifestații publice. Atelierul interactiv are la bază ghidul practic „Ce faci dacă primești amendă la o manifestație publică? Contestarea proceselor verbale de contravenție”, elaborat de Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului (ACTEDO), alături de Colectivul Robin Hoodie. O componentă esenţială a accesului la justiţie este disponibilitatea informaţiei juridice, iar ghidul de faţă se înscrie într-o serie de eforturi ale ACTEDO de a pune la dispoziţie informaţii juridice utile persoanelor care sunt victime ale încălcărilor drepturilor omului.

Atelierul juridic, condus de Dana Ududec, avocat de drepturile omului și co-autor al ghidului, va avea loc sămbătă, 25 februarie, între orele 10 și 13 la Scout House, Str. Victor Babeș, nr. 33, Cluj-Napoca. Cei care doresc să participe sunt rugați să se înscrie online până vineri, 24 februarie, completand acest formular. Locurile sunt limitate. Participanții vor primi ghidul în variantă tipărită.

Vă așteptăm cu drag!

atelier_ghid

 

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram