Menu
  Donează  
Menu

martie 17, 2021

Ateliere pentru elevi despre cyberbullying & siguranța pe Internet

În perioada ianuarie-martie 2021, ACTEDO a susținut 10 ateliere dedicate elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, din Cluj-Napoca, despre utilizarea în siguranță a Internetului și a rețelelor de socializare. La ateliere au participat aproximativ 230 de elevi, iar printre subiectele tratate s-au numărat:

  • crearea de conturi și parole sigure;
  • riscuri asociate platformelor online de socializare și cum ne putem proteja;
  • ce este cyberbullying-ul;
  • ce facem dacă suntem victimele sau martori la cyberbullying;
  • ce este grooming-ul și cum ne protejăm de prădători sexuali;
  • cum evităm virușii, malware și tentativele de phishing online;
  • stima de sine și sănătatea mintală online;
  • resurse utile pentru informare & raportare.


OBSERVAȚIE:
Dacă sunteți cadru didactic și doriți să utilizați la clasă materialele folosite în cadrul atelierelor, le puteți descărca gratuit aici.

 

Activitățile fac parte din proiectul ROAR: Capacitarea victimelor criminalității informatice (în engleză, ROAR: Empowering Victims of Cybercrimes), coordonat de asociația portugheză APAV, cu ACTEDO partener de proiect. Proiect co-finanțat prin Fondul de Securitate Internă – Poliție al Comisiei Europene. Conținutul prezentului material reflectă exclusiv poziția oficială a autorilor și este responsabilitatea acestora, în întregime. Comisia Europeană nu își asumă niciun fel de responsabilitate pentru modul în care pot fi folosite informațiile conținute în material.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram