Menu
  Donează  
Menu

martie 27, 2024

Campanie de mythbusting: CONSOLIDAREA DEMOCRAȚIEI Comunicare cu decidenții & presa independentă

În cadrul campaniei de mythbusting, ACTEDO prezintă informații extrase din studiul Atitudini și percepții față de ONG-urile din Transilvania. Raport de analiză a datelor cantitative.

CUM SE RAPORTEAZĂ PUBLICUL LARG LA CONSOLIDAREA DEMOCRAȚIEI?

- Comunicare cu decidenții & presa independentă -

1. Contactarea reprezentanților politici pentru a semnala teme și nereguli de interes: Rezultatele studiului Atitudini și percepții față de ONG-urile din Transilvania indică o slabă susținere a practicilor democratice în rândul respondenților. Peste jumătate (50,9%) dintre respondenți au declarat că nu au contactat niciodată direct reprezentanții politici pentru a semnala nereguli sau teme de interes pentru comunitatea din care fac parte. Doar puțin peste 10% dintre respondenți au declarat că fac acest lucru foarte des.

2. Susținerea presei independente prin donații, distribuirea materialelor jurnalistice și/sau semnalarea abuzurilor împotriva presei: Afirmația privind susținerea independenței presei a relevat că 31,7% dintre respondenți nu au oferit niciodată donații presei, nu au distribuit materiale jurnalistice și nici nu au semnalat abuzuri împotriva libertății presei. Doar puțin peste 10% dintre respondenți afirmă că s-au angajat foarte des în astfel de acțiuni sau că fac acest lucru foarte des.

  • Informațiile provin din studiul Atitudini și percepții față de ONG-urile din Transilvania. Raport de analiză a datelor cantitative, publicat de ACTEDO în martie 2024. Studiul cartografiază, pe de o parte, atitudini și percepții vizavi de ONG-uri și, pe de altă parte, oferă un barometru al spiritului civic al publicului larg.
  • Studiul se bazează pe răspunsurile a cca. 500 de persoane la un chestionar online și o busolă civică (platformă digitală ce oferă informații despre profilul civic). Eșantionul nu este reprezentativ, reflectând în mai mare măsură opiniile tinerilor/studenților din județul Cluj, preponderent femei.

Mai multe informații aici.

***

Activitatea face parte din proiectul „IMPACT.org: Amplificarea impactului societății civile din Transilvania”, implementat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Asociația Clubul Francofon de Afaceri (CFAC), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram