În cadrul campaniei de mythbusting, ACTEDO prezintă informații extrase din studiul Atitudini și percepții față de ONG-urile din Transilvania. Raport de analiză a datelor cantitative.
CUM SE RAPORTEAZĂ PUBLICUL LARG LA DREPTURILE OMULUI?
- Proteste, campanii & voluntariat -
1. Participarea la proteste, marșuri și alte acțiuni directe pentru a exprima nemulțumirea față de încălcările drepturilor omului: Studiul arată un grad îngrijorător de neimplicare civică în domeniul drepturilor omului: aproape 70% dintre respondenții studiului nu participă niciodată sau doar foarte rar la proteste, marșuri sau alte acțiuni privind încălcări ale drepturilor omului.
2. Implicarea în campanii pentru eliminarea stereotipurilor și schimbarea mentalităților legate de minorități: Cca. 42% dintre respondenți au declarat că realizează acest tip de activitate foarte des sau ocazional.
3. Consolidarea drepturilor femeilor prin donații, voluntariat și/sau implicare în campanii și proteste: Dintre toate temele aferente ariei drepturile omului, consolidarea drepturilor femeilor este domeniul în care respondenții se implică cel mai mult.
Mai multe informații aici.
***
Activitatea face parte din proiectul „IMPACT.org: Amplificarea impactului societății civile din Transilvania”, implementat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Asociația Clubul Francofon de Afaceri (CFAC), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.
Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”