Menu
  Donează  
Menu

ianuarie 19, 2022

Caz #100: Custodie exclusivă pentru mama hărțuită și agresată de către fostul soț

Grup vulnerabil: femei, copii 

Arie de drepturile omului: dreptul familiei, drepturile copilului, violență domestică

Județ: Dâmbovița 

Este vorba despre o mamă divorțată din județul Dâmbovița care are în grija sa trei copii, dintre care doi sunt minori. Doamna locuiește împreună cu copiii în chirie, deoarece a fost dată afară din  locuința comună de către fostul soț. În urma divorțului, s-a stabilit custodia comună a ambilor soți și obligativitatea tatălui de a plăti pensie alimentară. Tatăl a refuzat să plătească pensia alimentară de mai multe luni și, totodată, acesta a început să devină agresiv cu fosta soție și să o hărțuiască. S-a emis un ordin de protecție împotriva lui, dar a fost încălcat la scurt timp după. 

Doamna a solicitat asistență juridică pro bono pentru custodia exclusivă a copiilor și plata pensiei alimentare. 

Cazul a fost preluat de doamna avocat Aura Iovan (Baroul Bucuresti), căreia îi mulțumim pe această cale și îi urăm mult succes. 

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ),cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram