Menu
  Donează  
Menu

februarie 28, 2022

Caz #101: Procedură 112 nerespectată într-un caz de violenţă domestică

Grup vulnerabil: femei 

Arie de drepturile omului: violență domestică, dreptul la siguranță

Județ: Braşov

Un nou caz a fost preluat prin Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului!


O doamnă, victima violenței în familie din anul 2018, a solicitat sprijinul nostru privind nerespectarea procedurii de intervenție în urma contactării serviciului de urgență 112.


Aceasta a sunat la 112 pentru a cere ajutorul în urma unui episod de violență domestică, aflându-se la momentul respectiv cu agresorul încă în locuință. Doamna a fost întrebată dacă are nevoie de ambulanță, aceasta negând, astfel că dispecerul i-a transmis că trebuie să aștepte ca agresorul să părăsească locuința, iar apoi să se prezinte singură la secția de poliție de care aparține. Doamna, așa cum a fost îndrumată, a mers la secție în aceeași noapte în care s-au produs actele de violență domestică, însă aceasta era închisă. A decis să meargă la următoarea cea mai apropiată secție, însă polițiștii de această dată i-au spus că nu aparține de secția respectivă și că, astfel, nu îi pot lua o declarație, explicându-i procedura de intervenție într-un astfel de caz.


În momentul de față există un dosar pentru violență în familie, în care doamna este parte civilă, însă are nevoie de consultanță juridică pentru situația privind procedura de intervenție prin apelul la 112, deoarece aceasta nu a fost respectată.


Cazul a fost preluat de către doamna avocat Marcela Felicia Rotaru (Baroul Sibiu), căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ),cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram