Menu
  Donează  
Menu

martie 7, 2022

Caz #102: Divorț în caz de violență domestică

Grup vulnerabil: femei, copii 

Aria de drepturile omului: violență domestică 

Județ: Tulcea 

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului! Este vorba despre o doamnă, mamă a cinci copii și victimă a violenței domestice. 

Soțul doamnei este consumator de băuturi alcoolice, având un comportament extrem de violent, atât verbal, cât și fizic. În urma unui episod violent din vara anului 2021, aceasta a ajuns într-un centru maternal, împreună cu cei cinci copii ai ei.   

Solicitanta are nevoie de asistență juridică pro bono pentru procedura de divorț.   

Cazul a fost preluat de doamna avocat Luminița Susma, din Baroul Galați, căreia îi mulțumim pe această cale și îi urăm mult succes!

***

Acest caz a fost preluat prin proiectul EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare sociala si educație este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL VERSUL BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram