Menu
  Donează  
Menu

martie 21, 2022

Caz #104: Discriminare la locul de muncă a unei femei însărcinate

Grup vulnerabil: femei 

Aria de drepturile omului: discriminare la locul de muncă, violență 

Oraș: București 

RO: Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Este vorba despre o doamnă care a fost concediată imediat după ce a declarat faptul că este însărcinată.  Doamna a fost agresată fizic și verbal de către angajator și a fost presată de către acesta să semneze cererea de demisie. Doamna a făcut sesizare la ITM, însă a solicitat consultanță juridică pentru a ști care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a dovedi concedierea abuzivă. 

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Anamaria Crețu  (Baroul Bihor), căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului! 

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ),cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram