Menu
  Donează  
Menu

martie 21, 2022

Caz #105: Încadrare eronată în grad de handicap

Grup vulnerabil: persoane cu dizabilități

Aria de drepturile omului: drept administrativ, drepturile persoanelor cu dizabilități

Județ: Dolj

O nouă solicitare de asistență juridică pro bono a fost preluată prin Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului. Persoana în cauză a deținut, până în anul 2002, un certificat de handicap care atesta gradul accentuat. În urma unei revizuiri a certificatului, a fost trecut de la gradul accentuat la gradul mediu de handicap. Solicitantul susține că această concluzie a fost luată fără a exista o reală ameliorare a stării de sănătate. Între timp, starea lui de sănătate s-a agravat, fiind nevoit să renunțe la locul de muncă și la studiile doctorale. În prezent deține un certificat de handicap nerevizuibil, care atestă gradul mediu și dorește să conteste acest certificat, cu consecința redobândirii gradului accentuat.

Cazul a fost preluat de Societatea de Avocatură Săuleanu și Asociații, din județul Dolj, care îi oferă în prezent solicitantului sprijin pentru revizuirea certificatului de handicap pentru a corespunde realității și a avea drepturile care i se cuvin.

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ),cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram