Menu
  Donează  
Menu

iunie 16, 2022

Caz #106: Agresiune fizică în spațiul public

Grup vulnerabil: femei

Aria de drepturile omului: violență de gen, agresiune fizică

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Este vorba despre o doamnă din București, care a fost atacată și agresată pe stradă de un bărbat necunoscut, în anul 2019. Ca urmare a agresiunii, doamna a suferit o intervenție chirurgicală și a avut nevoie de 212 zile de îngrijiri medicale, iar sănătatea ei fizică și mintală au fost grav afectate de incident.

Doamna a depus la momentul respectiv o plângere la poliție și a făcut demersurile necesare pentru derularea anchetei, însă până în prezent cazul nu este soluționat și nu a primit nicio informație despre dosarul ei.

Cazul a fost preluat de doamna avocat Gabriela Bejan (Baroul București), căreia îi mulțumim și îi urăm succes pe această cale!

***

Acest caz a fost preluat prin proiectul EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare sociala si educație este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL VERSUL BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram