Menu
  Donează  
Menu

iulie 25, 2022

Caz #107: Dreptul la salarizare pentru munca depusă și hărțuire din partea angajatorului

Grup vulnerabil: femei

Aria de drepturile omului: dreptul muncii, hărțuire


Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Este vorba despre o doamnă din București, care, la începutul anului, a început o colaborare cu o asociație, iar contractul  propus nu avea definite elemente clare în ceea ce privește modalitatea de plată și livrabilele care făceau obiectul acestui contract. A continuat să lucreze în bună credință, dar la scurt timp după a existat o situație conflictuală cu președintele asociației și a solicitat desfacerea contractului, moment în care a fost amenințată și hărțuită de acesta, care i-a adus și injurii. Recent, i-a fost comunicat faptul că nu va fi plătită integral pentru muncă depusă și că plata se va face din contul personal al președintelui asociației.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Cristina Filimon (Baroul București), căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului! 

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram