Menu
  Donează  
Menu

august 9, 2022

Caz #108: Hărțuire psihologică și sexuală la locul de muncă

Grup vulnerabil: femei

Aria de drepturile omului: hărțuire sexuală, hărțuire morală, hărțuire psihologică, dreptul muncii

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Este vorba despre o doamna din București care lucrează la o instituție de stat și care, începând cu 2019, este hărțuită sexual și psihologic, precum și amenințată în mod constant la locul de muncă de către un coleg de departament. Doamna i-a semnalat șefului direct acest comportament, însă hărțuirea a încetat doar pentru o perioadă foarte scurtă. Directorul instituției angajatoare a organizat o ședință pentru a discuta situația solicitantei, ședință în urmă căreia solicitantă a fost anunțată că va fi cercetată disciplinar. Totodată, angajatorul nu a desfășurat o anchetă efectivă și eficace cu privire la faptele semnalate de solicitantă.

Cazul a fost preluat de către domnul avocat Ciprian Pozderie (Baroul București), căruia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram