Menu
  Donează  
Menu

august 9, 2022

Caz #109: Șantaj și agresiune fizică a unei persoane gay

Grup vulnerabil: persoane LGBTQ+

Aria de drepturile omului: șantaj, agresiune fizică

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitarea vine din partea unui tânăr LGBTQ+, care a ieșit la o întâlnire cu un băiat întâlnit pe aplicația Grindr, ajungând în cele din urmă în spatele unui supermarket (moment în care s-au realizat filmări cu un conținut ce i-ar putea leza imaginea victimei), loc în care li s-au alăturat ulterior 2 tineri. Aceștia i-au luat telefonul victimei și i-au blocat aplicația Grindr pentru a nu mai avea acces la numele și contactele lor. Victimei i s-au solicitat cardul și PIN-ul, fiind nevoită să aștepte în compania a 2 dintre cei 3 bărbați în spatele supermarketul în timp ce unul dintre aceștia a retras de la un bancomat din apropiere suma de 2000 de lei. Victima este acum șantajată sub amenințarea publicării videoclipurilor în cazul în care va dori să depună o plângere împotriva celor 3 tineri. 

Solicitantul este foarte speriat și dorește consultanță juridică pentru a înțelege ce ar implica depunerea unei plângeri împotriva celor 3 băieți și, de asemenea, are nevoie de un avocat pentru a-l sprijini în acțiunile ulterioare. Victima a obținut un certificat medico-legal, efectuând analizele și investigațiile necesare.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Teodora Godîncă-Herlea (Baroul București), căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul FEMPOWER: Dăm Voce Femeilor Queer/LBTQ+ derulat de Asociația PRIDE România în parteneriat cu Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului (ACTEDO), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund - Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram