Menu
  Donează  
Menu

august 16, 2022

Caz #110: Tânăr perceput ca LGBT+ agresat de organele de ordine publică

Grup vulnerabil: persoane LGBTQ+, victime ale violenței, victime ale violenței motivate de ură

Aria de drepturile omului: abuz fizic și verbal, infracțiuni motivate de ură, abuz al organelor de ordine publică

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Este vorba despre un tânăr care a fost abuzat fizic și verbal de Jandarmeria Română și verbal de Poliția Română. El se află împreună cu un un alt tânăr într-o stațiune la mare, în județul Constanța, și glumeau, vorbind tare și strigând. El susține că fost încatușat, trântit în mașina de poliție și dus la secție, unde a fost pus la pământ și forțat să își deblocheze telefonul prin amprenta pentru a șterge filmările pe care le făcuse cu cei care îl agresaseră. Când a fost introdus în secție și celălalt tânăr, jandarmii au făcut glume homofobe, presupunând că cei doi tineri erau gay. Beneficiarul a solicitat asistență juridică pentru a încerca să își facă dreptate si, potențial, pentru a depune o plângere penală împotriva celor care l-au agresat.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Diana Ducă (Baroul Constanța), căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul „FEMPOWER: Dăm Voce Femeilor Queer”, derulat de Asociația PRIDE România în parteneriat cu Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului (ACTEDO), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram