Menu
  Donează  
Menu

septembrie 13, 2022

Caz #111: Încadrare eronată în grad de handicap

Județ: Timiș

Grup vulnerabil: persoane cu dizabilități

Aria de drepturile omului: drepturile persoanelor cu dizabilități

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitarea a venit din partea unei doamne a cărei mamă suferă de Boala Parkinson în stadiul 4, fiind aproape în totalitate dependentă de o altă persoana. În urmă evaluării în vederea încadrării în grad de handicap, i s-a acordat gradul GRAV, cu valabilitate permanentă, însă fără asistent personal. Doamna nu poate să se deplaseze singură, să mănânce sau să se îngrijească de una singură. Din acest motiv, fiica a solicitat anularea certificatului și acordarea gradului GRAV cu Asistent Personal. 

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Paula Manciulea (Baroul Alba) care îi oferă beneficiarei consultanță juridică la distanță. Dorim să îi mulțumim doamnei avocat și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ),cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram