Menu
  Donează  
Menu

septembrie 28, 2022

Caz #112: Violență domestică într-un cuplu LGBTI

Grup vulnerabil: femei, persoane LGBTI

Aria de drepturile omului: violență fizică, violență psihologică, violență domestică

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitarea a venit din partea unei femei LGBTI din București care a încheiat o relație abuzivă atât psihic, cât si fizic. Deși relația s-a încheiat, abuzul a continuat, iar solicitanta a chemat poliția de mai multe ori atunci când fosta parteneră a fost violentă. Cel mai recent episod violent a avut loc în spațiul public, unde au fost agresați și prietenii acesteia. Doamna a solicitat asistență juridică pentru depunerea unui ordin de protecție împotriva fostei partenere.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Aura Iovan (Baroul București) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul „FEMPOWER: Dăm Voce Femeilor Queer”, derulat de Asociația PRIDE România în parteneriat cu Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului (ACTEDO), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram