Menu
  Donează  
Menu

octombrie 13, 2022

Caz #113: Cerere de azil în România pentru cetățean nigerian, refugiat în urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei

Grup vulnerabil:  persoane refugiate

Aria de drepturile omului: drept de azil

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitarea a venit din partea unui cetățean nigerian, cu drept de ședere în Ucraina, unde a locuit cu partenera sa, care este de naționalitate ucraineană. Bărbatul a venit în România în urma războiului provocat de Rusia și locuiește în prezent într-o școală gimnazială din București. Beneficiarul a depus cerere pentru azil în România, însă cererea a fost respinsă. Acesta s-a considerat discriminat în urma deciziei și a solicitat asistență juridică pro bono pentru formularea apelului împotriva deciziei.

Cazul a fost preluat de către domnul avocat Bogdan Mircea Albu (Baroul Mureș), căruia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ),cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram