Menu
  Donează  
Menu

octombrie 13, 2022

Caz #114: Violență domestică într-un cuplu LGBTI

Grup vulnerabil:  persoane LGBTI, victime ale violenței domestice

Aria de drepturile omului: violență fizică, violență domestică

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitarea a venit din Botoșani, din partea unui bărbat gay care a avut o relație cu un alt bărbat timp de mai mulți ani. În 2020, solicitantul a încheiat relația, iar partenerul a început să îl amenințe și să îi distrugă bunurile personale. Fostul partener a pretins de la solicitant o sumă de bani pentru diverse cheltuieli, iar beneficiarul a stabilit o întâlnire cu acesta pentru a primi dovezi și chitanțe care să justifice suma respectivă. Când a ajuns la întâlnire, solicitantul a fost atacat de fostul partener, care i-a pulverizat spray paralizant în ochi și l-a lovit cu o bâtă. Beneficiarul a primit 11-12 zile de îngrijiri medicale. El a depus plângere penală împotriva fostului partener, însă a solicitat asistență juridică pentru a obține ordin de protecție, dar și pentru a gestiona plângerea și pașii următori.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Smaranda Cristea (Baroul Iași) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul „FEMPOWER: Dăm Voce Femeilor Queer”, derulat de Asociația PRIDE România în parteneriat cu Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului (ACTEDO), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram