Menu
  Donează  
Menu

noiembrie 14, 2022

Caz #115: Divorț în caz de violență domestică

Grup vulnerabil:  femei, minori

Aria de drepturile omului: violență domestică

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitarea a venit din partea unei doamne din București, victimă a violenței domestice din partea soțului acesteia, cu care are un copil minor. La momentul actual, soțul este în arest, însă continuă să o amenințe. Familia soțului locuiește foarte aproape de ea și o presează constant pentru a nu divorța. Doamna solicită sprijin juridic pentru a înainta actele de divorț, precum și pentru a obține custodia copilului și drept asupra locuinței.

Cazul a fost preluat de către domnul avocat Bogdan Mircea Albu (Baroul Mureș), care o sprijină pe solicitantă pentru a formaliza separarea. Îi mulțumim domnului avocat pentru implicare și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Acest caz a fost preluat prin proiectul EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare sociala si educație este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL VERSUL BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram