Menu
  Donează  
Menu

decembrie 12, 2022

Caz #117: Desființarea ipotecii instituite pe un imobil de către angajatorul unei persoane cu dizabilități

Grup vulnerabil:  persoane cu dizabilități

Aria de drepturile omului: dreptul lucrătorilor la informare și la consultare în cadrul întreprinderii

Județ: Brașov

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitarea a venit din partea unui domn care fost angajat pe un post de șofer-livrator, având printre atribuțiile de serviciu încasarea contravalorii mărfii livrate. Angajatorul i-a impus să încheie un contract de garanție imobiliară pe numele mamei sale, aceasta girând pentru el, cu titlu de garanție pentru predarea sumelor pe care angajatul le avea în gestiune. La momentul lichidării societății angajatoare, în anul 2004, nu a fost desființată ipoteca menționată, beneficiarul aflând despre subzistența acesteia în anul 2019.  

Domnul a solicitat consultanță juridică, deoarece mama acestuia a decedat și dorește desființarea ipotecii instituite pe imobil. 

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Magdalena Căpitanu (Baroul Sibiu) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram