Menu
  Donează  
Menu

decembrie 14, 2022

Caz #119: Consiliere juridică pentru o organizație comunitară LGBTQ+

Grup vulnerabil:  persoane LGBTI

Echipa juridică ACTEDO a oferit consiliere juridică unei organizații comunitare LGBTQ+ într-o speță care vizează nerespectarea unui contract de prestări servicii din partea unei firme de consultanță, motivul fiind profilul organizației și tipul de activități desfășurate de aceasta (implicând persoane din comunitatea LGBTQ+).

Conform legii, orice litigiu izvorât din încheierea, executarea, modificarea, încetarea şi interpretarea clauzelor contractuale se va soluţiona pe cale amiabilă, iar dacă acest lucru nu este posibil, va fi supus spre soluţionare instanţelor judecătoreşti române, în a căror arie de competenţă îşi are sediul locatorul.

Astfel că, s-a realizat o analiză primară a cazului și s-a oferit o perspectivă juridică asupra posibilităților de a soluționa litigiul.

***

Cazul a fost preluat prin proiectul „FEMPOWER: Dăm Voce Femeilor Queer”, derulat de Asociația PRIDE România în parteneriat cu Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului (ACTEDO), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram