Menu
  Donează  
Menu

ianuarie 12, 2023

Caz #121: Consultanță juridică  pentru o persoană refugiată din Ucraina

Grup vulnerabil: persoane refugiate

Aria de drepturile omului: drepturile persoanelor refugiate

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitarea a venit din partea unei  persoane refugiate din Ucraina care a ajuns în Moldova odată cu începerea războiului. Solicitanta a lucrat pe un vapor, iar compania care l-a angajat i-a promis că îi va elibera documentele necesare, însă nu s-a întâmplat acest lucru. După mai multe luni în care a lucrat pe vapor fără permis de muncă, aceasta dorește să se întoarcă în Ucraina prin România, pentru a aranja documentele necesare în vederea găsirii unui loc de muncă în străinătate. Beneficiara a solicitat consultanță juridică pentru a înțelege care sunt demersurile necesare în acest sens.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Smaranda Cristea (Baroul Iași) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram