Menu
  Donează  
Menu

ianuarie 12, 2023

Caz #122: Hărțuire la locul de muncă 

Grup vulnerabil:  femei

Aria de drepturile omului: dreptul muncii

Județ: Sibiu

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitarea a venit din partea unei doamne, victima hărțuirii la locul de munca de către superiorul său. Doamna în cauză lucrează la o asociație și este amenințată verbal constant, îi sunt atribuite sarcini care nu țin de fișa postului,  toate punctele de vedere legale exprimate îi sunt contestate sau ignorate, nu i-a fost aprobat concediul restant în anul 2022 și se fac constat mențiuni denigratoare legate de muncă ei. Totodată, în timp ce era în concediu medical, a primit pe adresa de e-mail de serviciu, o dispoziție a președintelui asociației prin care acesta dispune schimbarea locului de muncă, pe perioadă nedeterminată într-o comună, deși în contractul individual de muncă pe care aceasta l-a încheiat este specificat în mod clar faptul că, activitatea se desfășoară în orașul Sibiu, fără să fie prevazută o clauză de mobilitate. 

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Alexandra Lupea (Baroul Sibiu) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Acest caz a fost preluat prin proiectul EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare sociala si educație este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL VERSUL BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram