Menu
  Donează  
Menu

ianuarie 13, 2023

Caz #123: Familie monoparentală în situație de risc dată în judecată de către vecini

Grup vulnerabil:  familie monoparentală, persoane cu dizabilități

Aria de drepturile omului: drepturile persoanelor cu dizabilități

București

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitarea a venit din partea unui domn care a fost dat în judecată de către vecinii lui, iar motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru este faptul că fiul său, persoană cu handicap grav, deranja fonic. Deși solicitantul a încercat să medieze problema, vecinii nu au fost deloc înțelegători cu privire la situația sensibilă al fiului său și nu au înțeles faptul că el se manifestă în acest fel datorită handicapului psihic. 

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Aura Iovan (Baroul București) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram