Menu
  Donează  
Menu

februarie 16, 2023

Caz #124: Minor abuzat fizic și emoțional de către tatăl lui dorește stabilirea domiciliului la bunicii materni

Grup vulnerabil:  minori

Aria de drepturile omului: drepturile copilului, violență domestică, abuz emoțional

Județ: Satu-Mare

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Este vorba despre un minor în vârstă de 10 ani, care anul trecut a fost luat de către DGASPC Satu-Mare, din tutela tatălui care l-a abuzat fizic și emotional timp de 3 ani. S-a emis ordin de restricție împotriva tatălui pe o perioada de o lună, timp în care minorul a ramas la familie maternală, alegând să nu mai păstreze legatura cu tatăl, fiindu-i frică de acesta. Minorul este în continuare la o familie de plasament până la soluționarea cazului.  Procesul este amânat constant, fără a se ține cont de situația prin care trece copilului, timp în care se accentuează starea minorului, care dă semne de depresie accentuată și de gânduri de suicid. Bunicii materni au întocmit toate actele necesare și au inaițiat în instanță procesul pentru a lua minorul în grijă, dar timp de 6 luni nu s-a decis asupra domiciliului copilului. Sora minorului a solicitat consultanță juridică în cazul descris.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Dana Maria Ona (Baroul Maramureș) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram