Menu
  Donează  
Menu

martie 22, 2023

Caz #125: Asistență juridică în procesul de succesiune pentru o supraviețuitoare a violenței domestice 

Grup vulnerabil:  femei, copii

Aria de drepturile omului: drepturi locative

București

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitanta care ne-a contactat este supraviețuitoare a violenței domestice, scăpând dintr-o căsnicie care s-a finalizat prin divorț, doamna obținând custodia exclusivă a singurului copilul și ordin de protecție împotriva fostului soț, de care încă îi este frică. A locuit o vreme într-o altă țară , susținând mai multelocuri de muncă, însă a fost nevoită să își dea demisia și să se întoarcă în România întrucât starea de sănătate a tatălui său s-a înrăutățit și a avut nevoie de spitalizare, survenind într-un final decesul. Tatăl său s-a recăsătorit la bătrânețe cu o femeie dintr-o altă țară, de care s-a despărțit în fapt în 2016, însă nu au introdus procedura efectivă de divorț până la momentul decesului. La momentul spitalizării domnul a făcut un testament notarial pentru fiică. Doamna are în acest moment un proces de succesiune, cu o taxă de timbru foarte ridicată, iar situația sa financiară o împiedică să poată susține demersurile în justiție. Doamna a solicitat asistență juridică pro bono și reprezentare în instanță în procesul de succesiune. 

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Silvia Pîrșan (Baroul București) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram