Grup vulnerabil: femei
Aria de drepturile omului: infracțiuni contra libertății și integrității sexuale
Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Este vorba despre o domnișoară studentă care a depus plângere penală la poliție pentru infracțiunea de viol. După ce a participat la un vernisaj, aceasta a mers cu mai multe persoane cunoscute la un local din pentru a lua masa, printre persoane aflându-se și doi băieți care au început să facă glume deplasate. După cină s-au dus toți la apartamentul unei prietene comune, iar aceasta le-a transmis faptul că e în regulă dacă rămân toți acolo peste noapte și le-a pregătit camere separate unde să doarmă. Unul dintre băieți a intrat peste beneficiară în cameră în timpul nopții, a dezbrăcat-o în timp ce era în stare de inconștiență și a întreținut relații sexuale cu aceasta, iar aceasta a început să plângă și i-a spus să se dea jos de pe ea - ceea ce a și făcut ulterior. Dimineața s-a dus să depună plângere la politie și un agent a dus-o la medicina legală. Beneficiara a solicitat asistență în demersurile juridice ulterioare.
Cazul a fost preluat de către doamna avocat Adelina-Corina Răcășan (Baroul Cluj) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!
***
Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.
Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”