Menu
  Donează  
Menu

mai 16, 2023

Caz #128: Obținerea în instanță a indemnizației de însoțitor

Grup vulnerabil:  persoane cu dizabilități

Aria de drepturile omului: drepturile persoanelor cu dizabilități 

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitarea a venit din partea unei doamne care are un fiu încadrat în grad de handicap nevăzător permanent, nerevizuibil, fără asistent personal. Doamna a încercat în instanță obținerea indemnizației de însoțitor prin contestarea certificatului de încadrare în grad de handicap, dar solicitarea a fost respinsă.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Luminița Chiriac (Iași) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram