Menu
  Donează  
Menu

iunie 2, 2023

Caz #130: Anchetă penală stagnantă pentru victima unei infracțiuni violente

Grup vulnerabil:  victime ale violenței

Aria de drepturile omului: dreptul la soluționarea procesului penal într-un termen rezonabil 

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Este vorba despre un domn care, cu mai mulți ani în urmă, se afla cu turma de oi pe lângă niște case atunci când câinii lui, au omorât, fără ca el să poată interveni în vreun fel, un cățel al unei familii din sat. După câteva ore au venit  doi bărbați, tată și fiu și au năvălit peste el, înarmați – unul cu o bâtă și celălalt cu un pistol. Bărbații l-au pus jos, dintr-o lovitură de bătă, după care tatăl a continuat să îl lovească, mai mult în cap, în timp ce fiul îi ținea pistolul la tâmplă.  După ce l-au bătut, l-au lăsat acolo, prăbușit în noroi, plin de sânge.  El a depus plângere penală, însă de aproape 3 ani nu a primit nicio informație din partea poliției. Domnul a solicitat asistență juridică pro bono prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Amalia Bondrea (Cluj-Napoca) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram