Menu
  Donează  
Menu

septembrie 1, 2023

Caz #131: Drept de vizită pentru familia unui minor aflat în grija tatălui cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului

Grup vulnerabil:  copii

Aria de drepturile omului: drepturile copilului

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Solicitanta este o doamnă a cărei soră a decedat acum doi ani, în urma ei rămânând doi copii minori: o fetiță, din prima căsătorie, pe care o are dânsa în grija prin hotărâre judecătorească și un băiat, dintr-o legătură de concubinaj, care este în grija tatălui. După decesul surorii, concubinul mergea acasă sub influența alcoolului și făcea scandal, la fel procedând și când trăia sora acesteia. Doamna a strâns probe audio și video, iar acum tatăl minorului este în cercetare penală pentru rele tratamente aplicate minorului. Doamna ne-a solicitat ajutorul pentru a iniția în instanță o acțiune prin care să solicite drept de vizită, deoarece aceasta își face griji pentru minor.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Silvia Pîrșan (Baroul București) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram