Menu
  Donează  
Menu

noiembrie 21, 2023

Caz #132: Asistență juridică într-un caz de violență domestică

Grup vulnerabil:  femei, copii;

Aria de drepturile omului: violență domestică;

Este vorba despre o doamnă, victima violenței domestice. Beneficiara are doi copii în grijă, un minor în situație de risc, dar și un major în situație de risc, având ideații de suicid, deoarece sunt abuzați în mod constant de fostul soț. Doamna a avut ordin de protecție împotriva fostului soț, însă acesta nu a fost respectat. Mai mult, dânsa susține faptul că acesta îi îngrădește accesul la locuință atât ei, cât și copiilor. Doamna a solicitat ajutor pentru depunerea unei plângeri penale împotriva fostului soț.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Luminița Chiriac (Baroul Iași) căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram