Menu
  Donează  
Menu

iulie 12, 2017

CAZ #29 REPATRIEREA VICTIMELOR VIOLENȚEI DOMESTICE

Grup vulnerabil: femei
Aria de drepturile omului: #violențăîmpotrivafemeilor #violențădomestică

Cele trei fiice ale doamnei C. locuiesc în Palestina la tatăl lor, unde au fost victimele violenței domestice și au fost nevoite să fugă. Fetele sunt cetățeni români, dar nu dispun de acte în acest sens, fiind stabilite de mici în zona Gaza. Viețile lor sunt în pericol, iar părăsirea țării este extrem de dificilă. Mama lor depune toate eforturile pentru a obține repatrierea fiicelor sale pe cale diplomatică, dar se confruntă cu o lipsă de cooperare din partea organelor diplomatice naționale.

Avocata Pro Bono Adina Lupu  îi oferă doamnei C. asistență juridică în grăbirea procesului de readucere în țară a fetelor în condiții de siguranță.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram