Menu
  Donează  
Menu

martie 12, 2018

Caz #34 Diagnostic greșit și potențial malpraxis în caz de sănătate mintală

Grup vulnerabil: femei, vârstnici
Aria de drepturile omului: #sănătate #malpraxis

Doamna L. susține că, împreună cu mama sa, au fost diagnosticate greșit cu depresie de către un medic psihiatru, în urma unei examinări ce nu a durat mai mult de 30 de minute. Ulterior acestea au fost supuse unor tratamente cu substanțe psihotrope. La scurt timp după, mama solicitantei s-a sinucis, iar solicitanta a avut 2 tentative de suicid urmate de o perioadă dificilă de sevraj după oprirea tratamentului prescris. În New York, acolo unde doamna L. locuiește în momentul de față, aceasta a fost supusă unor investigații medicale complexe în urma cărora s-a infirmat diagnosticul pus de către medicii români.

Avocata Pro Bono Loredana Prună (Baroul Galați) este cea care o ajută pe solicitantă în procesul de malpraxis intentat împotriva medicului curant român.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram