Menu
  Donează  
Menu

septembrie 24, 2018

Caz #43 Mamă singură, supraviețuitoare a violenței domestice, solicită pensie alimentară

Grup vulnerabil: femei, mamă singură, copii
Aria de drepturile omului: #violențădomestică #drepturipatrimoniale 

Solicitanta, victimă a violenței domestice, este mamă singură a doi copii, dintre care unul minor. Agresorul, tatăl copiilor, refuză să plătească pensia de întreținere a fiicei sale în vârstă de 3 ani. Din cauza situației financiare precare, dar și de teama unor noi abuzuri la care ar putea fi supusă, femeia nu a făcut până acum niciun demers în justiție împotriva fostului partener de viață.

Avocata Pro Bono Bianca Pantea, din cadrul SCA „Chiriță și Asociații’’ din Cluj-Napoca o ajută pe solicitantă să dobândească dreptul recunoscut prin lege fiicei sale minore.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram