Menu
  Donează  
Menu

aprilie 22, 2019

Caz #46 Cerere de majorare a alocației pentru un copil cu cerințe educaționale speciale

Grup vulnerabil: copii, persoane cu dizabilități
Aria de drepturile omului: #dizabilitate #educație

Doamna G. locuiește în județul Gorj și este mama unui copil cu cerințe educaționale speciale, de vârstă pre școlară, care are dreptul să beneficieze de majorarea cu 50% a alocației de hrană și cazarmament. Doamna G. a înaintat unității de învățământ o cerere de majorare a alocației, însă instituția i-a răspuns, în primă fază, că această bursă nu se oferă decât pentru persoanele diagnosticate cu HIV/SIDA, ulterior susținând că bursă majorată este oferită doar începând cu școala primară, deși legea îi dă dreptate doamnei G.

Doamna Avocat Pro Bono Smaranda Cristea din Iași îi oferă asistență juridică la distanță doamnei G. pentru a reuși să obțină majorarea alocației copilului ei.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram