Menu
  Donează  
Menu

mai 15, 2019

Caz #49 Victimă a traficului de persoane

Grup vulnerabil: femei

Aria de drepturile omului: #răpire #privaredelibertate

Doamna D. locuiește in județul Iași și a fost victima unui grup infracțional specializat în trafic de persoane din județul Iași. Doamna D. a depus plângere și persoanele audiate au fost ulterior condamnate dar conform spuselor solicitantei aceștia făceau doar parte din grupul infracțional și nu erau liderii grupării. Mai mult, pe timpul procesului solicitanta nu a primit statut de martor protejat și a fost sechestrată din nou. Ulterior a reușit să scape, dar colaborarea ei cu Poliția a fost una dificilă în acest caz pentru că nu a fost crezută că a fost lipsită de libertate din nou fiindcă nu avea dovezi clare în acest sens.

Cazul a fost preluat de Doamna Avocat Pro Bono Smaranda Cristea (Baroului Iași) care îi oferă doamnei D. consiliere juridică pentru a trage la răspundere persoanele vinovate.

 

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram