Menu
  Donează  
Menu

mai 22, 2019

Caz #53 Discriminarea unei persoane LGBT

Grup vulnerabil: persoane LGBT
Aria de drepturile omului: #discriminare 

Domnul R. locuiește în București și face parte din comunitatea LGBT. Acesta a fost amendat de poliție în timp ce frecventa o zonă de cruising, iar apoi în următoarele săptămâni a primit prin poștă numeroase procese verbale de constatare a contravențiilor. Acesta susține că faptele descrise în procesele verbale sunt false, iar că majoritatea descriu locuri în care nu se afla la momentele descrise. Cazul, parvenit prin Asociația ACCEPT, conține indicii cu privire la comportamentul abuziv al poliției.

Doamna avocat Maria Gruia din București a preluat cazul și îi oferă asistență în demersurile de contestare a amenzilor, alături de echipa ACCEPT.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram