Menu
  Donează  
Menu

iunie 22, 2019

Caz #54 Executare silită prin procedură viciată

Grup vulnerabil: femei
Aria de drepturile omului: #dreptullalocuire

Doamna B. locuiește în București și ne-a contactat privind o executare silită ce pune în pericol dreptul acesteia la locuire. Aceasta susține că este victima unei infracțiuni de înșelăciune, contractând un credit fraudulos, iar acum este executată silit. Deși solicitanta a depus plângeri penale și faptele de înșelăciune sunt încă în curs de urmărire penală, creanța privind creditul a fost cesionată unor firme de recuperare care au declanșat o procedură viciată de executare silită. Organele de cercetare penală refuză să coopereze cu solicitanta și există riscul iminent de a-și pierde locuința în care se află în chirie.

Doamna avocat Maria Gruia îi oferă asistență juridică pro bono doamnei B., în speranței evitării executării silite.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram