Menu
  Donează  
Menu

septembrie 10, 2019

Caz #56 Contestarea încadrării în grad de handicap a unui copil cu dizabilități

Grup vulnerabil: copii, persoane cu dizabilități
Aria drepturilor omului: #sănătate #drepturisociale

Domnul F. locuiește în Cluj-Napoca și are un băiat în vârstă de trei ani care suferă de microencefalie, boală care i-a afectat grav sistemul locomotor și dezvoltarea abilităților de comunicare. Copilul a fost tratat de mai mulți medici neurologi până acum, iar cei mai mulți au fost de părere că băiatul ar trebui încadrat în gradul grav de handicap. Comisa de specialitate, însă, i-a acordat copilului doar gradul accentuat oferind o motivare vagă. Domnul F. dorește să facă o contestație și ne-a contactat pentru a solicita sprijin juridic în acest demers.

Doamna avocat Oana Cuibus (Baroul Cluj) a preluat cazul și îi oferă domnului F. consiliere juridică astfel încât fiul lui să obțină modificarea încadrării în gradul de handicap adecvat și drepturile aferente.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram