Menu
  Donează  
Menu

ianuarie 28, 2020

Caz #58 Malpraxis medical

Grup vulnerabil: vârstnici 

Aria de drepturile omului: #sănătate, #malpraxis

Domnul C. este un domn pensionar, domiciliat în jud. Cluj, care a făcut o reclamație de malpraxis la Direcția de Sănătate Publică Cluj ca urmare a modului în care o doamnă medic s-a ocupat de cazul soției sale. În 2016, aceasta a fost internată la un spital dintr-o localitate din județ, unde a și decedat. Direcţia de Sănătate Publică Cluj nu a sancționat cadrul medical, însă comisia de etică a spitalului a emis un avertisment scris către aceasta. Așadar, domnul C. a apelat la echipa ACTEDO pentru sprijin în instanţă, în vederea contestării deciziei Direcţiei de Sănătate Publică Cluj.

Doamna avocat Denisa Ruge (Baroul Cluj) a preluat cazul şi îi oferă asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă domnului C.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram